Verslag - Rondje Rochefort

29 mei 2018

Een klein verslagje van onze allereerste tourtocht als nieuwe leden van Toyota MR2 Club Nederland. 

We hadden met twee stellen een hotel geboekt in Stein.  Zaterdag een dagje Maastricht gedaan en 's avonds afgesproken met enkele leden om gezamenlijk een hapje te eten in Maastricht, op de markt bij de Zwaan. Dit was een heel gezellig avondje, en we hebben heerlijk gegeten. Toen terug naar ons hotel, en lekker ons bedje in.


foto: Edith Brands

Om 7.15 uur aan ons ontbijt en daarna richting Maastricht gereden. Helaas regende het flink maar dat mocht de pret niet drukken, in groepjes gingen we beginnen aan het Rondje Rochefort. Wij besloten om met drie MR2's, allemaal nieuwe leden te gaan rijden, via navigatie en de routebeschrijving. 

Helaas ging dit niet zo goed, we reden vaak verkeerd en snapte de navigatie niet zo goed waardoor we veel te laat en als allerlaatste bij de eerste stop aan kwamen. Daar kregen we het advies om wat tijd in te halen. We besloten om rechtstreeks te navigeren naar de struisvogel boerderij. Willem en Aniek gingen voorop rijden, een meesterlijke zet van ons, we kwamen als eerste aan. Leuke rondleiding gehad en een pannenkoek (van een struisvogelei) gegeten. 

Daarna weer met Willem voorop de tocht voort gezet, we reden echt met veel MR2's achter elkaar door de prachtige natuur, met open dak, naar de laatste stop.


foto: Edward te Wierik

Het was geweldig goed georganiseerd, hulde aan de organisatie. Voor ons de eerste keer maar zeker niet de laatste. 

Groeten Edith en Jack, Richard en Monique en Willen en Aniek

 

Naar alle foto's: LINK>>

 


 

Verslag - MR2 Magazine - Foto Meeting

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om vandaag naar de foto meeting in Schiphol af te reizen maar uitval van Louis die wat interviews met de nieuwe leden zou gaan afnemen maakte dat ik zaterdagavond laat nog “ingevlogen” werd om in Schiphol termen te blijven.

Het beloofde een mooie dag te worden en aangezien de MR2 net afgelopen vrijdag uit de schorsing is gehaald en via Willie Hermans is voorzien van een kleine beurt, is dit natuurlijk een prima stuk rijden om de olie lekker in te rijden. Zoals jullie weten “Vlieg” ik niet echt met de MR2 en ik rij dan ook rustig al taxiënd richting Schiphol. Als ik bij de locatie aankom is het werkelijk erg druk. Alle parkeer plaatsen vol en veel publiek aanwezig, logisch de locatie ligt letterlijk naast de landingsbaan!. Veel vliegtuig spotters en dagjes mensen komen hier vliegtuigen aanschouwen die zoals vandaag blijkt op deze baan opstijgen ipv landen.  


foto: Edward te Wierik

Diversen MR2 leden zijn al aanwezig, en al snel is het handen schudden kennis maken en kunnen Erik en Raphael samen in een MR2 weg met het het 1e lid welke al rijdend op de foto genomen zal gaan worden. Ondertussen komen er nog meer nieuwe leden aan, en kan ik elke ZZW30 rijder vandaag die nog geen MR2 club pet heeft er een verkopen. De zon is immers nu volop gaan schijnen en het is windstil dus loopt de tempratuur lekker op in de zon. Ik ga ondertussen aan de hand van een vragenlijst de interviews houden met de nieuwe leden zodat er mooie rapportage gemaakt kan gaan worden in combinatie met de foto schoot voor het clubmagazine door onze redactie. Tijdens de interviews is het soms een oorverdovend geluid bij het opstijgen van die machtige vliegtuigen. Wat opvalt is dat er enorm veel geluidsverschil zit in de diversen vliegtuigen die de lucht ingaan. We praten met wat vliegtuigspotters en horen van hun dat vorige week de prachtige nieuwe autobussen in gebruik zijn genomen welke volledig elektrisch rijden. Een hard gelach met elke twee minuten een mega kist die met enorm veel vervuiling weer de lucht ingaat. Hoeveel fijnstof is dat wel niet…(google maar eens). Daar kunnen heel veel oude auto’s onbeperkt voor blijven autorijden. Rond half vier is iedereen op de foto geweest en gaan we allemaal weer op huis aan. Het was een leuke gezellige middag, ik heb voor het eerst een eigen ontworpen MR2 ring gezien hoe uniek is dat! , en er zijn natuurlijk fraaie foto’s gemaakt door Raphael en Erik. De resultaten zullen jullie wel zijn in de volgende magazines die nog uit gaan komen. 

Groet Edward.

Link naar alle foto's: LINK>>

 


 

 

Verslag - Welkomstklets Regio West-Zuid 2018

Vandaag (25 maart 2018) was het een mooie dag om af te reizen naar de Welkomstklets regio West-Zuid. Waar we te gastwaren bij Domein de Bever in Hamont-Achel net over de grens in Vlaanderen. De zon scheen al volop en rond de klok van één uur was ik op locatie. Even een plekje zoeken om het clubspandoek op te hangen en de meeting is geopend. Vrijwel direct kwamen daar de eerste MR2 club leden aangereden in een treintje. Handen werden geschud, de motorkappen worden geopend en meteen is het weer ouderwets gezellig.


foto: Edward te Wierik

Ook vandaag ontmoeten we leden die voor het eerst een clubmeeting meemaken en net lid zijn geworden dit jaar. We besloten om het terras op te gaan zoeken en vonden buiten een mooi plekje in de zon. Omdat het weer prima was liep het terras al snel vol met diverse andere mensen die hier in deze fraaie bosrijke omgeving gaan wandelen. We bestelden iets te drinken en sommige personen een lunch. Ondertussen kwamen de clubbescheiden ook op tafel zoals de MR2 Magazine's en wat clubspullen want er waren (potentiële) nieuwe clubleden gearriveerd om kennis te maken met onze vereniging. De uitbater van deze locatie had waarschijnlijk geen rekening gehouden met het fraaie lente weer, want na drie kwartier wachten komt de lunch pas in zicht van onze tafel. Ach wat maakt het ook uit, dit is genieten geblazen.


foto: Edward te Wierik

We vertelde over onze club en over de meetings die dit jaar nog gaan komen, en verkochten direct twee kentekenplaathouders en een clubcap aan de nieuwe leden. Men gaf aan graag lid te willen worden, en de inschrijving te gaan voltooien. Zelfs de komende meetings werden alvast druk in de agenda bijgeschreven. Uiteraard werd er ook uitgebreid bij de MR2's gekeken en volgen de eerste tips van John (technische commissie) voor de nieuwe leden en hun MR2. Ook kwamen vandaag oud clubleden Ruud en Marina op de koffie wat natuurlijk ouderwets gezellig en lachen geblazen was. Hopelijk sluiten ze zich weer aan bij onze vereniging zodat Ruud zijn MR2 weer snel door de bochten kan sturen op onze meetings. Rond vier uur namen we allemaal afscheid van elkaar en vertrokken we weer.. De zon was inmiddels verdwenen en de eerste cabriokapjes sloten zich voor de terugweg. We rolden het clubspandoek  op en keken we terug op weer een leuke, gezellige en vruchtbare welkomstklets.

Op naar de volgende meetings.

Groet Edward te Wierik.

 

Link naar alle foto's: LINK>>


 

 

Verslag - Welkomstklets Regio Noord 2018

Zondag 18 maart 2018 heb ik eens getest hoe het appelgebak wat noordelijker in het land smaakt. Die van regio midden ken ik inmiddels wel. De Toyota MR2 Club Nederland had er, toevallig of niet, ook een welkomstklets georganiseerd. Dat komt goed uit! In de auto, en erheen.

Jaap van Rooij, je weet wel, met die prachtige donker blauwe ZZW30 had net zelf het MR2 seizoen een aftrap gegeven. Dus de sportwagen klaar gemaakt voor zijn eerste ritje van het jaar. En ik mocht mee. Een ervaring, want geloof het of niet, na al die jaren lidmaatschap was dat er nog nooit van gekomen. Ik ken alleen de AW11 en SW20 van dichtbij.


foto: Edward te Wierik

Van der Valk Zwolle was het toneel van deze ontmoeting. Net voor Zwolle reden we ineens naast de tweelingbroer van Jaap's MR2. Nog een blauwe ZZW! In het kleinst mogelijke treintje reden we de laatste kilometers. De parkeerplaats was goed vol, maar geen enkele MR2 te zien. Zijn we vroeg? Te laat zeker niet hoor. Toch even een rondje gereden en dan geparkeerd. We zijn nu de enige twee met een MR2. We hadden wel meteen bekijks van een andere Toyota liefhebber. Langzaam schoof een enorme Tundra voorbij. Acht cilinders en 5,7 liters. Wat een verschil met de lichtgewicht derde generatie MR2. Die past bijna in de laadbak. Mooi, maar niet mijn smaak. Meer imponerend eigenlijk, toch niet echt mooi. We dwalen af…

Snel naar binnen vanwege de snijdend koude wind. Daar troffen we meteen Edward aan die al zat te kletsen met een andere MR2 fanaat. Zo waren we al met vijf. En in snel tempo kwamen nog meer mensen aan. Het appelgebak, wat prima smaakte, heb ik wat gehaast naar binnen gewerkt want we moesten verkassen. De foyer bleek niet handig voor grotere groepen. Het restaurantgedeelte bood ons wel ruimte genoeg. Een extra tafel aanschuiven was ook geen moeite. Uiteindelijk heb ik, en dat is het leukste van zo'n meeting en ook het doel, heel veel relatief nieuwe leden ontmoet. Niet verwonderlijk, voor velen was het ook hun allereerste meeting. En, is het bevallen? Dat was dan alleen nog maar kletsen, moet je eens opletten als we ook gaan rijden! Al met al hebben we, met ongeveer vijftien man/vrouw, aardig wat uren zitten bomen over precats, vast zittende remklauwen, big brake sets, onderblokkken, olieverbruik, een Aprilia motor als hobby naast de MR2, het verschil tussen diverse versnellingsbakken, enzovoort, enzovoort. En met verwondering geluisterd naar het verhaal over de opbouw van een Caribian Blue SW20 turbo.


foto: Edward te Wierik

Vijftien personen is een erg mooie opkomst. En dat zonder dat we het spandoek hadden opgehangen. De harde wind had die vast losgetrokken. Dus, het was een zeer geslaagde meeting. Alles pico bello. Op de weg terug hebben Jaap en ik nog even zitten mijmeren over een echte vakantie rit met heel veel Alpen-passen en bochtenwerk. Misschien wel door naar Venetië. We zullen zien…

Nu eerst nog de derde klets meeting, meteen in het opvolgende weekend. Op naar België. Wie weet, tot dan. Onze dank aan alle aanwezigen. Zonder jullie was het eigenlijk alleen maar een koude dag.

Edward, bedankt voor de foto's. Die zie je hier: LINK>>

 

Erik Versteeg


 

 

Verslag - Welkomstklets Regio Midden 2017

11 maart 2018, Van der Valk De Bilt-Utrecht

Vandaag was er de eerste “Welkomstklets" , een meeting om kennis te komen maken met onze vereniging. Regio Midden is vandaag aan de beurt dus reis ik af naar De Bilt. Rond 12:00 uur ben ik al op locatie en gelijk valt mij op dat we ooit als club hier eerder zijn geweest. Terwijl ik dit verslag maak probeer ik “uit het hoofd” terug te halen wanneer dat geweest moet zijn. In 20 jaar MR2 lidmaatschap heb je natuurlijk veel meetings meegemaakt en is niet alles even helder meer. Zonder het op te zoeken moet dat een MR2 clubweekend uit oktober zijn geweest, of was het dan toch een ander weekend meeting van onze club? 

Wanneer we te gast zijn geweest bij Van der Valk De Bilt:
Welkomstklets Regio Midden 2015: LINK>> 
De Tweedaagse van Nederland 2004: LINK>>

Ik loop dit prachtige Van der Valk hotel in en zoek een fraaie plek met uitzicht op de ingang. Ik bestel nog even snel een uitsmijter en net voordat ik wil gaan eten komt Erik Versteeg al binnen gelopen. We kletsen bij, ik eet snel door, zodat we om 13:00 uur klaar zijn voor de clubleden die zich hebben aangemeld. We hangen het clubspandoek op en al snel druppelen onze leden binnen en is het gelijk een gezellig samen zijn. 


foto: Edward te Wierik

Ondertussen maak Ik foto’s van de MR2's die zijn gekomen. Ik zie direct dat vele de nieuwe clubpas al achter/tegen het raam aan hebben zitten. Inmiddels moeten we de kring uitbreiden met extra stoelen, wat natuurlijk erg leuk is om te zien dat dit concept opnieuw aanslaat. 

Ook de gastvrijheid van het hotel is uitstekend te noemen. Inmiddels hebben zich twee nieuwe leden gemeld die aan iedereen worden voorgesteld. Yvonne en John rijden al 17 jaar een MR2 (ZZW30) en zagen op Facebook dat er een  mogelijkheid was om eens kennis te maken met onze club. 

We vertellen van alles over onze vereniging en we krijgen goede vragen terug omtrent het lidmaatschap. Onze MR2 Magazines worden bekeken en Yvonne en John besluiten om ter plekke lid te worden van onze vereniging. 


foto: Edward te Wierik

Rond de klok van half vijf wordt het tijd om te vertrekken. Aangezien sommige nog een aanzienlijk stukje moeten rijden. We rekenen af , rollen het clubspandoek op en nemen afscheid. Deze middag is voorbij gevlogen en dat is altijd een goed teken. Op naar volgende week, we zijn dan te gast bij Van der  Valk in Zwolle voor de "Welkomstklets van Regio Noord. Je kunt je nog opgeven hiervoor op onze site, het spreekwoord luidt nog steeds: “Des te meer zielen des te meer vreugd”.

Vriendelijke groet,
Edward te Wierik, jullie secretaris

Link naar alle foto's: LINK>>


 

balk.png