Verslag - Internationale Toyota Meeting 2017

17 juni was het weer zover. De jaarlijkse bijeenkomst bij Louwman en Parqui. Mooi dat dit  jaar ook de Corolla en Landcruiser club van de partij waren. De opkomst leek wat minder dan vorige jaren. Was het gezichtsbedrog? Vanwege het verwachte mooie weer? In ieder geval waren er van onze club een aantal afwezigen omdat zij moesten werken.

Het was ook prima weer. Beetje fris in de ochtend, maar toen de zon eenmaal ging schijnen werd het lekker warm.


Foto: Jaap van Rooij

Vanaf 8 uur was het al druk op het MR2 plein. Zodra de caravan op zijn plek stond werd er hard gewerkt aan het inrichten van de beschikbare ruimte en de “winnerslane”. Het was nog even een puzzel om de juiste bochten, lange en korte buizen in elkaar te krijgen, maar uiteindelijk zag het er weer prima uit. Vanaf 10 uur stroomden de deelnemers binnen. Het MR2-plein was goed gevuld. Alle drie de generaties waren goed vertegenwoordigd. 


Foto: Jaap van Rooij


Foto: Jaap van Rooij


Foto: Jaap van Rooij

Dat gold ook voor de Celica’s en Corolla’s. Trouwens mooi om al die verschillende generaties terug te zien. Als je de gemiddelde leeftijd in ogenschouw neemt krijg je bewondering voor de hoeveelheid tijd die menigeen in zijn 4-wieler heeft geïnvesteerd om die in deze staat te krijgen. Je gaat je alleen wel oud voelen als je beseft dat je heel wat types gereden hebt…


Foto: Jaap van Rooij


Foto: Jaap van Rooij

Een rondje parkeerplaats was zeker de moeite waard. Ook die stond vol  met allemaal prachtige auto’s. Onder andere Celicás, Glanza’s, Corolla’s en een heel lange rij GT86. Er waren ook veel Belgische Toyota-rijders aanwezig.  Jammer dat het kennelijk niet mogelijk is ook die auto’s dichter bij de rest op te stellen. Dat zou de dag zeker nog ten goede komen.


Foto: Jaap van Rooij

L&P had een paar enorme taarten laten aanrukken die een ieder zich goed liet smaken. Dit in verband met het 25 jarig jubileum van zowel MR2 Club Nederland als TCCN. Louis bleek heel bedreven in het snijden en verdelen van “onze taart”. 


Foto: Jaap van Rooij

Verder was er trouwens ook goed aan de interne mens gedacht. Heerlijke koffie en Italiaans ijs en frisdrank. En er waren ook prima hotdogs en frites verkrijgbaar. De stemming zat er dan ook goed in en er was volop gelegenheid informatie en tips uit te wisselen.

Zoals gebruikelijk was er de verkiezing van de mooiste auto in (nu) 5 categorieën. Hiervoor was een deskundig team enthousiastelingen opgetrommeld. Helaas voor Jan van TCCN moest zijn prachtige Celica cabrio op het parkeerterrein blijven staan. Kennelijk zijn de heren door de inzet van facebook voor de nominaties in het nadeel. Trouwens ook opvallend dat die prachtige auto van Edward niet genomineerd werd. Erik’s AW11 werd wel terecht genomineerd, maar helaas voorbij gestreefd door een dame die al heel veel likes had verzameld.


Foto: Jaap van Rooij


Foto: Jaap van Rooij


Foto: Jaap van Rooij

Tot slot nog de loterij. Pech voor diegenen die hoopten nog een USB-stick te winnen. Maar niet getreurd, er waren genoeg andere leuke prijzen. En toen was het alweer voorbij. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Organisatie, hulp en deelnemers, allemaal erg bedankt voor deze zeer geweldige dag. Op naar de volgende!


Jaap van Rooij

 

Naar alle foto's: LINK>>