Verslag - Regio Meeting Zuid 2017

Zondag 16 juli 2017 stond de Vakantierit op de kalender. Welke door onze Twan werd georganiseerd in  regio zuid. Na het invoeren van de locatie gegevens “Meijel” in het navigatiesysteem kan de reis vanaf Nijmegen gaan beginnen en rond de klok van half twaalf zwaait Linda mij uit als ik de oprit verlaat met de MR2. Ook de buurvrouw zwaait me vriendelijk uit hoewel ze ook wel opgelucht lijkt te kijken gezien mijn Mongoose uitlaat die tussen de twee muren van onze woningen in ook veel weg heeft van een Leopard II tank die zich klaar maakt voor de strijd… De buren hebben de bijnaam “De Tank” namelijk niet zomaar verzonnen voor mijn MR2.

Terwijl ik de nieuwe brug bij Nijmegen over rij  en allemaal mensen Nijmegen in zie rijden (de Vierdaagse gaat komende week van start) bedenk ik me of het vandaag wel droog blijft gezien de dreigende lucht boven mij, duimen maar. Ik rij de A73 op en haal de ene na de andere caravan in, de vakantie is inderdaad begonnen zo blijkt aan al dat triplex op de rechter baan naast mij. Sommige lijken een reis naar de maan geboekt te hebben, gezien het feit dat hun auto met caravan zo zwaar beladen is dat deze extreem verlaagd is aan de achterzijde en met de koplampen schuin omhoog richting maan ontbreekt alleen nog de juiste snelheid om ze te doen opstijgen. Ik laat het Turbo rad ook maar eens flink draaien en al snel rij ik 160 kilometer per uur en zoef ik de caravans voorbij. Als ik om half en op de bestemming aan kom zijn de eerste leden al gearriveerd en hangen Valere met Raphael samen het clubspandoek op.


Foto: Edward te Wierik

Ondertussen arriveren ook de andere leden, en maken we kennis met een aantal nieuwe clubleden. We gaan met heel de groep wat drinken op het terras en al snel is het reuze gezellig en wordt er volop gekletst en gelachen. Na een klein uurtje is het tijd om de route boekjes uit te delen voor een leuke korte toertocht door de omgeving. Voordat het zover is wordt er gevraagd of er nog tegenstemmen / kandidaten zijn voor de nieuw te vervullen bestuursfunctie waar ik mij beschikbaar voor gesteld heb. Helaas niemand stemt tegen en dus is iedereen het er mee eens dat ik vanaf heden bij het clubbestuur van onze mooi MR2 club hoor. Iedereen gaat nog even afrekenen en naar het toilet zodat er in twee treintjes vertrokken kan gaan worden. Ik rij als laatste in het tweede treintje mee onder aanvoering van Raphael met alleen maar SW20's erin. Overigens was er vandaag geen AW11 te bekennen en was het met zes ZZW30 tegen vijf SW20 aardig verdeeld.


Foto: Edward te Wierik

De toertocht brengt ons door het fraaie Limburgse landschap waarbij ik na al die jaren MR2 rijden met onze club nog nooit door het historische witte stadje “Thorn” gereden heb, tot vandaag. We kregen weer veel bekijks vanaf alle terrasjes met onze bolides. Rond de klok van vier uur komen aan bij het eindpunt in Maasbracht in de grootste binnenhaven van Nederland. We drinken hier nog wat na met elkaar, de nieuwe clubpetjes worden door de nieuwe leden direct aangeschaft en zo rond de klok van vijf uur vertrekt iedereen weer naar alle windstreken in het land na afscheid genomen te hebben van elkaar. Ik begin aan de terug reis en hoop even geen caravans meer tegen te komen op de snelweg naar Nijmegen. Na een half uurtje rijden op de snelweg komt er een knalrode SW20 voorbij welke zwaait en met het gas erop door rijdt richting Notter. Dat was onze Tonnie ons clublid op weg naar mogelijk weer een geboorte van een kalf op zijn boerderij… of Tonnie die gewoon effe lekker wil gassen! 

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en tot op de volgende meeting in Hank bij onze Kees en Riet of in Westerbroek bij onze Henk en Ariantie.

Groet Edje Turbo.


Naar alle foto's: LINK>>