Verslag - De Video Avond

Video avond bij Edward en Linda, 25 november 2017.

Vanaf half zeven waren de leden van de MR2 Club Nederland welkom bij Edward en Linda in Nijmegen. Voor een avondje beeldmateriaal van- en over de MR2 Club Nederland. Half zeven heb ik net niet gehaald, maar veel later was het niet. Twan, Kees en Marcel waren al present. Elwin was ook nog onderweg. Leuke opkomst toch als je bedenkt dat veel MR2's al zijn weggezet voor de winter. Al was het natuurlijk echt niet noodzakelijk om met de sportieve bolide te komen. Vooraf had ik nog snel een tosti naar binnen gewerkt om een rommelende maag op de heenweg te voorkomen, maar misschien had ik dat toch moeten laten. 

Onze gastheer en –vrouw hadden weer groots uitgepakt, en dat had ik kunnen weten eigenlijk. Er was bijna meer voor de inwendige mens voorbereid dan er Dvd's klaarlagen. Soepen te kust en te keur, geef Linda je voorkeur maar door. Stokbroodjes met paté, filet americain, brie en roomkaas. Koffie, thee, fris, alcohol vrij. Nou, niemand zou die avond nog trek hebben. In de woonkamer stonden nog meer versnaperingen. Kruidnootjes en gevulde speculaas, borrelnootjes en chips.


foto: Edward te Wierik

Iedereen een goed plekje? Dan gaat de eerste Dvd in de speler. We gingen aardig op jaartal af, maar waar we nu precies mee begonnen zijn? Ondertussen had Edward nog even telefonisch contact met Elwin. Hij was er nog niet. Later bleek dat er een klein misverstandje was met het gebruikte adres. Toevallig had hij onderweg ineens een zwarte ZZW voor zich, maar door die even te volgen kwam hij niet dichterbij. Iets van het beeldmateriaal missen was toch al onvermijdelijk, er is zo veel!

Het was erg leuk om op deze manier de hele club weer voorbij te zien komen. Mensen die we kennen, maar nu geen lid meer zijn. Auto's die niet meer bij de toenmalige eigenaar zijn, maar nog wel binnen de club. Auto's die nu een ander kleurtje hebben. Helaas ook auto's die nu niet meer bestaan. En soms, onvermijdelijk, zien we ook personen die niet meer onder ons zijn. Momentje van bezinning.

MR2 weekenden, met die altijd extravagant verklede Denen. Andersom, wij Nederlanders in Denemarken, doen dat minder uitbundig, maar we zijn er wel! Beelden van de grotere buitenland reizen passeren de revue. Oostenrijk en Hartkrichen vooral, heeft zelfs bij mensen die er nog nooit geweest zijn een 'naam'. In één montage is er zelfs kort beeld van de MR2 SW20 productielijn, in Japan uiteraard.


foto: Edward te Wierik

We zien het feest ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan, nog meer weekenden en heel veel beelden van al die leuke tour ritjes die we doen. De (geslaagde!) recordpoging voor de langste rijdende stoet MR2's met flitsend professioneel camerawerk van Vincent vanaf een motorfiets. Maar vlak Kees als camera man niet uit, hoor. Hij maakt ook hele mooie beelden, gemonteerd en met muziek eronder. Erg goed. Zo'n beetje als laatste krijgen we het laatste MR2 weekend voorgeschoteld. En hoe kan het ook anders, we zien Edtina weer optreden en 'Simply the Best' zingen playbacken. Alles ter ere van onze voorzitter Raphaël en zijn vrouw Nathasja. Nu al een historisch moment en mooi om mee af te sluiten.

De avond duurde nog wel even langer. Even geen video meer, maar mannenpraat over hifi apparatuur en speakers en zo. Pas tegen half twee 's nachts ging ik huiswaarts. Nog een klein uurtje tuffen en dan lekker dromen over….

Edward en Linda, bedankt voor de gastvrijheid. Bedankt voor de anderhalve kilo die er voor Kerst weer af moet ;-) Het was een gezellige en geslaagde MR2 avond.


Erik Versteeg


Naar alle foto's: LINK>>