Verslag - Welkomstklets Regio Noord 2018

Zondag 18 maart 2018 heb ik eens getest hoe het appelgebak wat noordelijker in het land smaakt. Die van regio midden ken ik inmiddels wel. De Toyota MR2 Club Nederland had er, toevallig of niet, ook een welkomstklets georganiseerd. Dat komt goed uit! In de auto, en erheen.

Jaap van Rooij, je weet wel, met die prachtige donker blauwe ZZW30 had net zelf het MR2 seizoen een aftrap gegeven. Dus de sportwagen klaar gemaakt voor zijn eerste ritje van het jaar. En ik mocht mee. Een ervaring, want geloof het of niet, na al die jaren lidmaatschap was dat er nog nooit van gekomen. Ik ken alleen de AW11 en SW20 van dichtbij.


foto: Edward te Wierik

Van der Valk Zwolle was het toneel van deze ontmoeting. Net voor Zwolle reden we ineens naast de tweelingbroer van Jaap's MR2. Nog een blauwe ZZW! In het kleinst mogelijke treintje reden we de laatste kilometers. De parkeerplaats was goed vol, maar geen enkele MR2 te zien. Zijn we vroeg? Te laat zeker niet hoor. Toch even een rondje gereden en dan geparkeerd. We zijn nu de enige twee met een MR2. We hadden wel meteen bekijks van een andere Toyota liefhebber. Langzaam schoof een enorme Tundra voorbij. Acht cilinders en 5,7 liters. Wat een verschil met de lichtgewicht derde generatie MR2. Die past bijna in de laadbak. Mooi, maar niet mijn smaak. Meer imponerend eigenlijk, toch niet echt mooi. We dwalen af…

Snel naar binnen vanwege de snijdend koude wind. Daar troffen we meteen Edward aan die al zat te kletsen met een andere MR2 fanaat. Zo waren we al met vijf. En in snel tempo kwamen nog meer mensen aan. Het appelgebak, wat prima smaakte, heb ik wat gehaast naar binnen gewerkt want we moesten verkassen. De foyer bleek niet handig voor grotere groepen. Het restaurantgedeelte bood ons wel ruimte genoeg. Een extra tafel aanschuiven was ook geen moeite. Uiteindelijk heb ik, en dat is het leukste van zo'n meeting en ook het doel, heel veel relatief nieuwe leden ontmoet. Niet verwonderlijk, voor velen was het ook hun allereerste meeting. En, is het bevallen? Dat was dan alleen nog maar kletsen, moet je eens opletten als we ook gaan rijden! Al met al hebben we, met ongeveer vijftien man/vrouw, aardig wat uren zitten bomen over precats, vast zittende remklauwen, big brake sets, onderblokkken, olieverbruik, een Aprilia motor als hobby naast de MR2, het verschil tussen diverse versnellingsbakken, enzovoort, enzovoort. En met verwondering geluisterd naar het verhaal over de opbouw van een Caribian Blue SW20 turbo.


foto: Edward te Wierik

Vijftien personen is een erg mooie opkomst. En dat zonder dat we het spandoek hadden opgehangen. De harde wind had die vast losgetrokken. Dus, het was een zeer geslaagde meeting. Alles pico bello. Op de weg terug hebben Jaap en ik nog even zitten mijmeren over een echte vakantie rit met heel veel Alpen-passen en bochtenwerk. Misschien wel door naar Venetië. We zullen zien…

Nu eerst nog de derde klets meeting, meteen in het opvolgende weekend. Op naar België. Wie weet, tot dan. Onze dank aan alle aanwezigen. Zonder jullie was het eigenlijk alleen maar een koude dag.

Edward, bedankt voor de foto's. Die zie je hier: LINK>>

 

Erik Versteeg