Verslag - Volg de Lijn

Het is vandaag 27 mei 2018, vandaag was de tweede puzzelrit georganiseerd van de puzzelrit competitie, de eerste rit was goed te rijden, maar bij deze rit had ik toch mijn bedenkingen nadat ik die mislukte visgraat had gezien in de aankondiging van de meeting. Gelukkig had ik mijn dochter Lizzy weer bij me als navigator, net zoals bij de eerste rit. Dus stond er niet alleen voor. We moesten wel al om 8:15 uur aanrijden, 200 kilometer en 1 uur 50 minuten gaf de routeplanner aan, want ontvangst was tussen 10:00 en 11:00 uur met koffie en gebak. En dat willen we natuurlijk niet missen.

Net na 10:00 uur kwamen we de parkeerplaats van Van der Valk in Akersloot oprijden, zoeken naar andere MR2’s was niet nodig, want opvallen doen ze zeker, dus al vlug een parkeerplek gevonden langs de reeds gearriveerde MR2’s. Nadat de meeste waren gearriveerd (twee MR2’s stonden in de file) zijn we maar vlug naar het terras gelopen voor de koffie. De planning klopte al niet helemaal meer, begon al aardig uit te lopen.


foto: Edward te Wierik

Na de koffie met gebak werd door Raphaël nog uitgelegd hoe “volg de lijn” werkte, en werden we snel op pad gestuurd om onze kunsten te laten zien. Gelukkig stonden er in het begin nog aanwijzingen bij de route, zodat we konden wennen aan de puzzel volgens het “visgraat” principe. Achteraf gezien viel het eigenlijk wel mee om de route goed te kunnen volgen, het is wel heel goed opletten op de straten die je voorbij rijd. Je mag er geen missen want dan ga je grandioos de boot in. Al vlug kwamen we eerder gestarte MR2’s tegen, zouden we dezelfde weg dadelijk terug moeten rijden? Na een enkele keer terug te rijden en af en toe stoppen om de route te bekijken, lukte het volgens ons prima.

We bleven ons netjes aan de voorgeschreven route houden, en je raad het nooit… we kwamen op het eindpunt aan waar ze ons al stonden op te wachten, dus we hadden het wel goed gedaan. Nu alleen maar hopen dat de tijd en kilometers kloppen. Is tenslotte wel een competitie. We waren niet als eerste gestart, dus er stonden al enkele andere deelnemers en er waren erbij die de route niet zonder problemen hebben kunnen rijden, het was ook niet echt heel gemakkelijk.

Nadat iedereen was gearriveerd zijn we snel naar de lunch gegaan, want het liep natuurlijk weer een “beetje” uit.


foto: Edward te Wierik

Na de lunch werden we weer door Raphaël op pad gestuurd voor het tweede gedeelte van de puzzelrit. Omdat we de eerste rit die morgen volgens ons best goed hadden gedaan, was de tweede rit natuurlijk een fluitje van een cent. Vol goede moed gingen we op pad, en ja hoor ook het tweede gedeelte kwamen we weer netjes volgens de route op het eindpunt aan. Ook nu werd rijtijd en gereden kilometers genoteerd, en nu maar afwachten hoe we het gedaan hebben.

We hebben een hele leuke gezellige dag gehad, en met een opkomst van elf MR2’s (twee maal AW11, vier maal SW20 en vijf maal ZZW30) hadden we een hele mooie groep auto’s bij elkaar. Nadat we afscheid hadden genomen van de nog aanwezig clubleden, werd de terugreis ingezet.

Dank aan de organisatie, was weer top geregeld.
Twan en Lizzy Peeters

Naar alle foto's: LINK>>