CELICA VS MR2

CELICA VS MR2

Op zondag 22 juli 2018 stond de toertocht van Toyota Celica Club Nederland en Toyota MR2 Club Nederland op de kalender. We gingen in Huizen van start. Deze rit midden in het hoogseizoen is natuurlijk iets aparts aangezien we gezamenlijk als clubs de Toyota als hobby hebben. Jaap van Rooij met zijn blauwe ZZW30 (wie kent hem inmiddels niet binnen onze club) en zijn zoon Vincent (lid van Toyota Celica Club Nederland met zijn witte fraaie GT86) hebben samen een rit uitgezet door drie provincies heen: Utrecht, Flevoland, Gelderland. Kortom hoe mooi wil je het hebben op deze fanatische mooi weer zondag.
Ik start de dag met een bak koffie samen met Marcel die al vroeg in de ochtend bij mij thuis komt aangereden. We verwachten eigenlijk dat de opkomst tegen zal vallen gezien het warme weer en het hoogseizoen waar we nu in zitten. Gezamenlijk rijden we richting Huizen. Marcel voorop en we komen rond de klok van half elf aan. Onze verwachting wordt overtroffen, want met 27 auto’s waarvan 7 MR2’s is dit een prima opkomst.
Het programma:
We melden ons binnen waar we met koffie en gebak worden ontvangen. De opening wordt gedaan door de evenementenman Martin van Toyota Celica Club Nederland, waarna Jaap en Vincent als organisatoren van de rit het woord krijgen. We gaan eerst foto’s maken bij de haven en daarna gaan we lekker sturen. En in de prachtige omgeving van Hoog Soeren gaan we lunchen. Dan zullen we daarna verder sturen door Gelderland en ook nog wat stukken dijk gaan meepakken. We doen dan op kosten van de clubs een drankje bij de Westerbouwing in Oosterbeek. Waar we een fraai uitzicht hebben over de omgeving. Vanaf daar eindigt de dag en gaan de mensen die zich hebben opgegeven voor het avondeten nog mee naar de Chinees in Oosterbeek. Dit is niet zomaar een Chinees restaurant, deze hoort bij de beste tien van Nederland met zijn keuken.
Image
Na deze introductie begeven we ons naar de naast gelegen haven om alle auto’s op een rij te zetten en foto’s te gaan maken. Erg leuk en de interesse in zowel de MR2 als in de Celica’s van de buren neemt toe. We praten wat met verschillende eigenaren en bekijken diverse Celica’s. De passie voor de Toyota druipt er ook bij Toyota Celica Club Nederland vanaf. Ik heb nog nooit zoveel geleerd over dit model als vandaag. Ik weet nu dat er zeven generaties zijn, en dat het model TA zus TA zo of T23 steeds de zoveelste generatie is… Dit is in de MR2 wereld wat eenvoudiger met drie modellen. Mijn voorkeur is de eerste generatie Celica en de zesde generatie en je raad het al de ST205 GT-4 Carlos Sainz Turbo versie natuurlijk. We rijden in het voorste deel van de trein mee achter de GT86 van Vincent aan. Dit is een prachtige wagen met alles erop en eraan en in de juiste kleur. Ooit riep ik dat de Honda S2000 een SW20 vervanger zou kunnen zijn misschien, maar de GT86 in deze uitvoering is dat ook. Na een mooie tour van ongeveer anderhalf uur komen we aan in Hoog-Soeren waar we met de grote groep bij drie verschillende restaurants gaan lunchen. Want je dacht toch niet dat we de enige groep waren vandaag hier in de vakantie met dit mooie weer…
Image
We lopen met een groep van ongeveer tien personen naar het derde restaurant en krijgen snel wat te drinken en eten. De één neemt een pannenkoek de ander een salade, een uitsmijter, etc.

Rond half drie vertrekken we weer. Ditmaal in meerdere treintjes. Ik rij met Marcel achter de eerste generatie Celica aan van eigenaar Martin. Een hele fraaie Celica vind ik. Na twee uur rijden komen we aan op het eindpunt de Westerbouwing.  Hier krijgen we opnieuw een drankje aangeboden van de clubs en hebben we fraai uitzicht over de regio op een bijzondere plek. In de oorlog is hier namelijk veel gevochten omdat de Duitsers vanaf deze locatie op de berg vrij spel hadden om alles beneden bij de rivier te kunnen uitschakelen wat over het water wilde oversteken.  Martin sluit de dag af en bedankt Jaap en Vincent waarna er nog een groep van ongeveer twintig personen afreist naar de Chinees in Oosterbeek. Gelukkig is de ruimte daar airco gekoeld en gaan we lekker eten. Rond de klok van negen uur gaat iedereen naar huis en worden er handen geschud. De dag wordt tijdens het eten geëvalueerd met elkaar en wordt als zeer positief ervaren. De mogelijkheid om dit vaker te doen samen is geboren. 

Image

Marcel en ik beginnen aan de terugreis en die is kort gezien het feit dat we dicht bij huis zijn. We rijden samen richting Nijmegen waarna Marcel bij Arnhem naar zijn huis rijdt. Ik rij de turbo om half tien de garage in en kan terugkijken op een leuke dag met leuke mensen, en met prachtig weer in een mooie omgeving. Want met mooi weer hoef je echt niet naar het buitenland op vakantie.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en tot op de volgende meeting.

"Ik rij met Marcel achter de eerste generatie Celica aan van eigenaar Martin. Een hele fraaie Celica vind ik".