MR2 EURO MEETING 2018

MR2 EURO MEETING 2018

Vrijdag 14 september begon de MR2 Euro Meeting 2018 voor de één wat eerder dan de ander. Zo konden wij rond drie uur 's middags spullen gaan inpakken en rustig aanrijden, terwijl de Deense deelnemers bijna tien uur eerder al de motor hadden gestart. Tegen zessen waren de meesten dan toch op de plaats van bestemming, City-hotel Meckenheim, aangekomen
Op het terras werd nog een lekker drankje gedronken terwijl her en der nog wat problemen met de navigatie opgelost werden, zodat iedereen de dag erop een blauw lijntje had om te volgen. Toen ook de Denen waren gearriveerd konden we een hapje gaan eten. Er stond een lekker buffet op ons te wachten waar voor iedereen wel wat te vinden was. ’s Avonds werd nog een drankje gedaan aan de bar en kwam Edward naar beneden met een paar kilo drop. In eerste instantie om de Denen een plezier te doen, maar gelukkig was er genoeg, want er waren er meer blij mee. Bij het drankje werd besloten de pooltafel van het hotel ook eens uit te testen. Het bleek poolen met handicaps. Niet alleen was de tafel niet heel strategisch geplaatst ook kwamen we er tijdens het eerste potje achter dat de ballen wel heel vaak aan een kant van de tafel belandden en soms ook haast onmogelijke bochten maakten. Dat tweede besloten we halverwege toch maar zo goed mogelijk op te lossen, waardoor er, zonder door de glazen wijnkast heen te stoten, flink wat potjes gespeeld zijn. Naast de pooltafel was ook een dartbord ontdekt door een aantal leden en heeft iedereen zich met een drankje, dropje en spelletje goed vermaakt.
Image
Image
De volgende ochtend kleurde de ontbijtzaal blauw met geel dankzij de shirts van het weekend. Ook het ontbijt was erg goed verzorgd, waardoor we met genoeg energie weer in de auto konden stappen. Een mooie route door de omgeving bracht ons naar de Toyota collectie in Keulen. In een grote hal stonden daar ruim 60 Toyota’s, met bouwjaren variërend van 1970 tot 2014, waar iedereen naar hartenlust in of aan kon zitten. In eerste instantie ging toch veel aandacht uit naar de AW11 uit 1986, maar ook bij veel andere auto’s werden volop herinneringen opgehaald. Een medewerker van het museum, Alex, gaf vervolgens nog een kleine rondleiding. Hierbij bleek dat de pronkstukken van de collectie, twee 2000 GT MF10’s, helaas beiden ontbraken. Wel kregen we van Alex een uitleg over hoe Toyota zich geïnternationaliseerd heeft via de Landcruiser. Met nieuwe kennis en oude herinneringen begonnen we vervolgens aan de terugweg naar het hotel.
Ook voor de terugweg was een mooie route gemaakt

Onderweg mooie uitzichten, gezellige dorpjes en oude burchten. Al bleek in sommige dorpjes alleen de McDonald’s open op zaterdagmiddag, in andere werden de terrassen goed benut terwijl er werd genoten van het uitzicht en de zon. Uiteindelijk vond iedereen zijn weg weer terug naar het hotel en na wat puzzelen met het parkeren kon weer aangeschoven worden voor het diner. Zowel de pooltafel als het dartbord werden na het diner wederom goed benut, al was het bij die eerste op een andere manier dan de avond ervoor. In plaats van ballen lagen over de pooltafel oude tijdschriften en tijdschriftartikelen verspreid met daartussen uiteraard ons eigen magazine en fotoalbums. Dezen gaven een leuke terugblik in het verleden van de club en de eerste jaren van de MR2’s. Voor sommigen liep de avond zelfs nog haast door tot in de vroege ochtenduren.

Image
Het was een fantastisch weekend met veel moois.
Zo stond zondagochtend iedereen klaar om te gaan, wachtend op het openingspraatje van Raphaël, maar waar was die eigenlijk? … Slapend, in bed, zo bleek. Vijf minuten later stond die echter ook beneden, al was het met wat kleine oogjes, en konden we rustig aan vertrekken. Er stond ons een route door de heuvels met lekker veel haarspeldbochten te wachten, om uiteindelijk uit te komen bij de Nürburgring Nordschleife. De enkeling die nog overwoog het circuit op te gaan met zijn MR2 werd hier snel op andere gedachten gebracht door de rijstijl van menig bezoeker van de ring. De Nürburgring markeerde het einde van een zeer geslaagd weekend. De reis naar huis kon echter niet beginnen zonder eerst de waaghalzen, coureurs en idioten die zich wel op het circuit hadden gewaagd te bewonderen.
"Dank aan de organisatie voor het uitzetten (en narijden) van de mooie routes en het regelen van alles. We hebben genoten!"