DE GROTE CLUB BBQ

DE GROTE CLUB BBQ

Eindelijk is het dan zover 8 augustus 2021, de Grote Club BBQ de eerste meeting voor ons. We hebben de dagen afgestreept op de kalender, de banden extra opgepompt, de tank gevuld, het oliepeil gecheckt en onze goede zin ingepakt. We schuiven op zondagochtend voor de zekerheid nog een paar extra paraplu’s in de beperkte bagageruimte en kijken voor een laatste maal op de weer-app, om vervolgens onze, van te voren uitgestippelde rit, naar Zwaag te gaan rijden.
Image
Image
Image
In Zwaag wacht ons een mooi ontvangst met alle MR2’s op een rij. Alle modellen, allerlei kleuren, wat een mooi plaatje. De eerste foto’s worden gemaakt. De eerste praatjes gehouden en dan gaat de dag ook daadwerkelijk van start. Het bestuur heet iedereen welkom: nieuwe (best veel) en vertrouwde leden (nog meer), neemt ons mee in het reglement, programma van de dag, de locatie, de verkoop van artikelen uit de MR2 clubcaravan, de tourrit en wenst ons bovenal veel plezier. Eerst een heerlijk belegd broodje en dan nog even langs de verkoopkraam voor een prachtig boek en wat zijn die jassen van de club mooi! Ondertussen vallen er wat kleine buitjes maar door de sterke wind waaien ze ook snel over. Tussendoor kijken leden bij elkaar in en rond de auto en genieten we van het gezelschap, de prachtige renovaties, de leuke verhalen, de succesvolle ondernemingen en goede tips, maar bovenal van al die mooie MR2’s, die ons verbinden!
En dan de rit door het prachtige West Friese landschap! Of het zo heeft moeten zijn breekt de hemel open en verschijnt de zon, de kapjes van de spyders gaan omlaag en de T-bars gaan open en daar gaan we dan... Langs het Markermeer over de Zuiderdijk waar wij een mooi lint vormen met elkaar. We komen door gezellige pittoreske dorpjes als Bovenkarspel, Lutjebroek, Zwaagdijk en Bobeldijk. We zien prachtige molens, stolpboerderijen, kerken, sloten, bruggetjes, koeien, paarden en ander klein vee. Een enkeling had het geluk een stoomtreintje te spotten in het landschap alsof de tijd heeft stil gestaan.
Image
Op weg naar huis zijn we vol lof over de organisatie en de gastvrijheid. Wat een geweldige organisatie, wat een geweldige dag, we zijn van een mooie club lid geworden!
"Bedankt allemaal. Wij hopen dat er snel een volgende datum voor een meeting komt zodat we opnieuw kunnen beginnen met aftellen..."