MR2 WINTER MEETING

MR2 WINTER MEETING

Het is zondag 9 februari 2020 code oranje windkracht 9 of 10… maakt allemaal niet uit vandaag is de dag dat het MR2 seizoen wordt geopend met het eerste evenement wat dit jaar op het omvangrijke programma staat. We gaan Botsautovoetbal spelen!

Om klokslag drie uur staat MR2 vriend Marcel Schoel voor de deur, koffietijd met een heerlijke ouderwetse pennywafel (wie kent hem niet van vroeger?).

We praten gezellig bij over de MR2 winterstop en gaan in zijn fraaie Toyota Yaris Hybride het slechte weer trotseren. De meeste MR2’s zijn nog in de winterslaap zo staan ook onze bolides nog aan de druppelladers. Het waait flink onderweg en de regen klettert tegen het glazen panorama dakraam aan. Op de binnenwegen zien we de bomen met hun takken heftig tekeer gaan en hopen we maar dat er geen een naar beneden komt door het panorama dakraam heen. Veilig komen we om vijf uur aan bij De Voltage in Tilburg.

Image
We zijn de laatste en iedereen is al binnen. We groeten snel de anderen clubgenoten en bestellen een drankje. Het is gezellig druk in de Voltage waar ze werkelijk van allerlei activiteiten organiseren. Er is een fraaie kartbaan, diversen bowlingbanen, escape room, laser game, etc. We zijn als club met een groep van 14 personen ingepland voor heerlijk steengrillen en het botsautovoetbal. Helaas blijkt door het slechte weer dit evenement niet door te kunnen gaan in verband met de veiligheid van de grote tent buiten waar de vloer blank staat van de botsbaan. Het evenemententeam biedt na wat onderhandelen ons aan om eerst te gaan steengrillen en daarna om acht uur in twee groepen te gaan karten. Zo gezegd zo gedaan. We nemen plaats aan de lange tafel en gaan uitgebreid aan het steengrillen en laten het ons goed smaken allemaal. Er wordt gezellig bijgepraat en diversen projecten waar sommige mee bezig zijn passeren de revue.
Om kwart voor achtzit iedereen goed vol en worden we verwacht in de pitstop voor de uitleg bij het karten. Willie Hermans en zijn zoon Damion mogen in een fraaie duo-kart plaats nemen. De karts zijn erg fraai en vrij nieuw. Ze zijn nog ouderwets op en rijden op een fossiele brandstof. De baan zit vol met bochten en een fraaie brug waar je over heen vliegt en onderdoor rijdt.
Image
De 1e heat gaat van start en er wordt flink gestreden om de beste tijden. William met zijn fraaie zwarte Sw20 174pk laat zien hoe het moet en is de snelste. In heat 2 mag ik aan de bak. Elwin daagt mij flink uit en denkt dat Edje Turbo ook nu een van de langzaamste en de saaiste rijder zal zijn op de baan. Na een rustig begin gaat het los…. En haalt alleen Max en Raphael mij in zover ik nog weet. Wat ik wel weet is dat als je hard de brug over vliegt je even geen grip meer hebt voor de volgende bocht naar rechts komt. Ook zie je pas weer wat als je de brug over bent…en laat daar nu net onze Twan haaks op de kartbaan staan te kijken naar wie er over de brug aan komt vliegen… gelukkig kan ik Twan nog net ontwijken en gaat de race verder.. met een hoge hartslag is het dan allemaal snel afgelopen. Max (die nog geen MR2 heeft) is de winnaar van deze heat en Pim met zijn gele snelle ZZW30 wordt tweede gelukkig hebben we met de derde plek toch nog een bestuurslid op het podium staan.

We praten nog wat na met elkaar aan de bar en nemen na een leuke en gezellige avond afscheid van elkaar om het restant van de storm in te gaan op weg naar huis.

"Op nu naar de welkomstklets 22 maart in Nijmegen bij ondergetekende… die overigens vierde eindigde toch net even voor Elwin die op plek vijf strandde en na afloop sportief aangaf dat ik tenminste op de kartbaan wel weet waar het gaspedaal zit…"